Activiteiten en verantwoording

Activiteiten
 
De volgende activiteiten vinden plaats:
 
 
Mantelzorgdagen
 
We hebben jaarlijks ca. 16 nieuwe zwaarbelaste mantelzorgers kunnen ondersteunen door hen drie dagen op adem te laten komen en goed te laten verzorgen in Samaya. Zie verder de pagina Mantelzorgdagen.
 

Rondleidingen
 
Rondleidingen zijn er jaarlijks minimaal vier maal door het gebouw en twee maal door de tuin. De bezoekers komen vooral uit de omgeving en reageerden op daartoe geplaatste persberichten. De inkomsten zijn bestemd voor de mantelzorgdagen.
Soms combineert de aanvrager de rondleiding met een lunch of diner, verzorgd door Samaya.
 
 Andere activiteiten zijn:
  • een fotowand met historische foto's in de voormalige priorij. Alleen te zien voor gasten van Samaya, bezoekers van de Werkhofgemeenschap en tijdens rondleidingen. Er wordt gewerkt aan de PowerPoint-presentatie ten behoeve van de rondleidingen.
  • een jubileumboek over het klooster uitgegeven onder de titel Het gaat door!, Inspiratie en spiritualiteit in voormalig slotklooster Gods Werkhof met verhalen en beeldmateriaal vanaf de bouw van het klooster in 1960 tot en met het 50-jarig bestaan in 2010.
  • het verzorgen van lezingen en rondleidingen voor en op verzoek van derden.
  • het verwerven van voldoende financiĆ«le middelen om jaarlijks een mantelzorgers gedurende drie dagen te kunnen verwennen.
  • het realiseren van voorzieningen in tuin en gebouw om de historie van Gods Werkhof voor een breder publiek toegankelijk te maken.
Dankzij een groot aantal vrijwilligers kan de stichting dit realiseren.
Bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen beloning of vacatiegeld, alleen soms een onkostenvergoeding.
 
Financiƫle verantwoording
 
jaarstukken_sgw_2023_2.pdf