Rondleidingen

Algemeen
 
Het programma begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn. De toegangsprijs is € 6,00 p.p., inclusief een kopje koffie/thee vooraf. De opbrengst is geheel bestemd voor de Mantelzorgdagen van stichting Gods Werkhof.
 
Vooraf vertellen wij u aan de hand van oude foto's en plattegronden over de geschiedenis van het voormalig klooster respectievelijk van de bijzondere tuin en het huidige gebruik ervan. Beide zijn in 1960 gebouwd/aangelegd toen alleen de zusters er mochten komen.
Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur. Bij de rondleiding door de kloostertuin raden wij u bij nat weer daar met uw schoeisel en kleding rekening mee te houden.
Na afloop is er gelegenheid om tegen betaling een kopje koffie of thee drinken.
Let op: de tuinrondleiding is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. 
 
Voor meer informatie en afspraken kunt u bellen met de receptie van conferentiecentrum Samaya, telefoon 0343-552332 of een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl .
Het adres is Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven.
 
 
Rondleiding door het voormalig klooster (gebouw)
 
De laatste rondleiding door het voormalig klooster was op zondag 27 november. Volgend jaar zullen er weer rondleidingen zijn. Volg hiervoor de lokale kranten, sociale media en Facebook.

De toegangsprijs is € 6,00 p.p, inclusief een kopje koffie/thee vooraf. De opbrengst is geheel bestemd voor de Mantelzorgdagen van stichting Gods Werkhof. 

Aanvang 14.00 uur, koffie/thee staat klaar vanaf 13.30 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden maar wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn.

Rondleiding door de voormalige kloostertuin
 
De jaarlijkse open rondleiding in de voormalig kloostertuin  was op zaterdag 28 mei 2022. Volgend jaar weer. Volg hiervoor de lokale kranten, sociale media en Facebook.

Aanvang 14.00 uur, koffie/thee staat klaar vanaf 13.30 uur.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden maar wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn. Deze rondleiding is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.

De toegangsprijs is € 6,00 p.p., inclusief een kopje koffie/thee vooraf. De opbrengst is geheel bestemd voor de Mantelzorgdagen van stichting Gods Werkhof. 

Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur.

Bij deze rondleiding raden wij u bij nat weer daar met uw schoeisel en kleding rekening mee te houden. 
 
Rondleiding op verzoek
 
Op afspraak kunnen wij voor uw vereniging, familie of organisatie een rondleiding verzorgen door het gebouw of door de tuin op een nader af te spreken datum en tijd. Er zullen coronamaatregelen in acht worden genomen.
 
Wij ontvangen u dan in een van onze zalen met koffie en thee. Iemand, die nauw bij het klooster betrokken is, vertelt in ongeveer drie kwartier aan de hand van historische foto's over de rijke geschiedenis van dit laatst gebouwde slotklooster. Daarna nemen we u mee voor een rondleiding door het gebouw of de tuin waardoor u kunt zien en ervaren hoe het toen geweest moet zijn. Wij laten u ook zien dat het klooster en de tuin met respect voor de historie een nieuw gebruik hebben gekregen. Terug in de zaal staat nog een drankje klaar.
 
De prijs voor een rondleiding op afspraak bedraagt € 100,- per groep en € 8,50 per persoon bij meer dan 12 personen. Dit is inclusief koffie en thee.
De maximale groepsgrootte is 45 personen.
Een lunch of diner, voorafgaand of aansluitend aan de rondleiding, behoort tot de mogelijkheden.
 
Fotoalbum en interviews
Wilt u een indruk krijgen van een rondleiding door de tuin beluister een interview met Josephine Boevé, die als religieuze in Gods Werkhof woonde van 1960 tot 1974. Dit radio-interview werd op 19 september 2013 uitgezonden door RTV-Utrecht.
130919 RTV Josephine 1.mp3
130919 RTV Josephine 2.mp3