Rondleidingen

 
De eerstvolgende rondleiding is op zondag 29 september. 
 
Het programma begint om 13.30 uur. Vanaf 13.00 uur bent u dan welkom voor een kopje koffie of thee. Let op deze website voor de exacte aanvangstijd. U hoeft zich niet vooraf aan te melden maar wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn. De toegangsprijs is € 6,00 p.p, inclusief een kopje koffie vooraf. De opbrengst is geheel bestemd voor de Mantelzorgdagen van stichting Gods Werkhof.
 
Vooraf vertellen wij u aan de hand van oude foto's en plattegronden iets over de geschiedenis van het klooster respectievelijk van de bijzondere tuin. Beide zijn in 1960 gebouwd/aangelegd toen alleen de zusters er mochten komen. We vertellen u over de geschiedenis tot en met de huidige situatie en het huidige gebruik ervan.
Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om nog wat meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur. Bij de rondleiding door de kloostertuin raden wij u bij nat weer daar met uw schoeisel en kleding rekening mee te houden.
Na afloop is er gelegenheid om tegen betaling een kopje koffie of thee drinken. Ook zijn boeken over Gods Werkhof of ansichtkaarten te koop.
 
Voor meer informatie en afspraken kunt u bellen met de receptie van conferentiecentrum Samaya, telefoon 0343-552332 of een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl .
 
 
Rondleiding door het voormalig klooster (gebouw)
 
In 2019 zullen drie rondleidingen worden gehouden. De eerste was op zondag 24 maart. De volgende rondleiding is op zondag 29 september. Dit wordt ongeveer een maand van tevoren bekend gemaakt, onder meer op deze website.
 

Rondleiding door de voormalige kloostertuin
 
 
In 2019 is een rondleiding gehouden op 19 mei j.l. Als er dit jaar nog een rondleiding wordt gehouden, zal dat via de media en op deze website bekend worden gemaakt.
 
 
Rondleiding op verzoek
 
Op afspraak kunnen wij voor uw vereniging, familie of organisatie een rondleiding verzorgen door het gebouw of door de tuin op een nader af te spreken datum en tijd. 
 
Wij ontvangen u dan in een van onze zalen met koffie en thee. Iemand, die nauw bij het klooster betrokken is, vertelt in ongeveer drie kwartier aan de hand van historische foto's over de rijke geschiedenis van dit laatst gebouwde slotklooster. Daarna nemen we u mee voor een rondleiding door het gebouw of de tuin waardoor u kunt zien en ervaren hoe het toen geweest moet zijn. Wij laten u ook zien dat het klooster en de tuin met respect voor de historie een nieuw gebruik hebben gekregen. Terug in de zaal staat nog een drankje klaar en heeft u de gelegenheid om een ansichtkaart of boek te kopen.
 
De prijs voor een rondleiding op afspraak bedraagt € 100,- per groep en € 8,50 per persoon bij meer dan 12 personen. Dit is inclusief koffie en thee.
De maximale groepsgrootte is 45 personen.
Een lunch of diner, voorafgaand of aansluitend aan de rondleiding, behoort tot de mogelijkheden.
 
Fotoalbum en interviews
    Wilt u een indruk krijgen van een rondleiding door de tuin beluister een interview met Josephine Boevé, die als religieuze in Gods Werkhof woonde van 1960 tot 1974. Dit radio-interview werd op 19 september 2013 uitgezonden door RTV-Utrecht.