Boeken over Gods Werkhof

 
 
Het gaat door!
Inspiratie en spiritualiteit in voormalig slotklooster Gods Werkhof
 
Een prachtig boek over wat het voormalige klosster en huidig conferentiecentrum in de achterliggende decennia voor geheel verschillende mensen betekend heeft. U leest in dit boek hoe de geïnterviewden vertellen over o.a. roeping, verbondenheid, schoonheid, inspiratie en spiritualiteit, openheid en lichtheid. Ook leest u over de bijzondere aspecten van dit gebouw en het historisch meubilair dat door een van de zusters destijds werd ontworpen.

Deel 1 van het boek schetst een beeld van de ontwikkeling gedurende de afgelopen vijftig jaar vanaf de oprichting in 1960. Het gaat dan over de veranderingen die hebben plaatsgevonden (van priorij naar conferentiecentrum) en over het ontstaan en over de inrichting van dit monumentale slotklooster. 
 
 
In het tweede deel van het boek staat de inspiratie vanuit de plek centraal en staan er parallellen tussen vroeger en nu. De vonk van de zusters sloeg over op de mensen die zij ontmoetten, onderwerpen die jarenlang een belangrijke rol speelden bij de zusters, blijven ook nu nog inspireren. Is een roeping bijvoorbeeld wel zo anders voor zusters van toen dan voor mensen van nu? En wat is eigenlijk het verschil tussen gebed en meditatie?
 
U leest het allemaal in de persoonlijke verhalen van toen en nu. Maar Het gaat door! is niet alleen een leesboek. Het is vooral ook een kijkboek met veel oude en nieuwe foto's en sfeerimpressies.
 
U kunt dit boek tijdens kantooruren inzien en afhalen bij de receptie van Conferentiecentrum Samaya, Hollendewagenweg 20 in Werkhoven, telefoon 0343-552332.
De prijs is € 15,-.
U kunt ook een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl met uw naam, adres en het aantal boeken dat u wilt ontvangen. Prijs is exclusief verzendkosten.
 
 
 
 
 

Het werk van zuster Theofoor in de voormalige priorij Gods Werkhof

Het boek Het werk van zuster Theofoor in de voormalige priorij Gods Werkhof is een beknopte biografie van het leven van Theofoor. Met foto’s en beschrijvingen van het nog aanwezige werk maakt u kennis met deze veelzijdige kunstenares, die ook is opgenomen in het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis.

Het is een herziene uitgave, de eerste uitgave dateert van december 2016.

Zuster Theofoor, in 1906 geboren als Anna Maria Elisabeth van Zeijst, had al voor zij intrad bij de monialen Augustinessen, een goede reputatie opgebouwd als veelzijdig vormgeefster van katholiek Nederland. Zij woonde en werkte vanaf 1960 in de voormalige priorij Gods Werkhof in Werkhoven.

U kunt dit boek tijdens kantooruren inzien en afhalen bij de receptie van Conferentiecentrum Samaya, Hollendewagenweg 20 in Werkhoven, telefoon 0343-552332. De prijs is € 17,50.

U kunt ook een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl met uw naam, adres en het aantal boeken dat u wilt ontvangen. Prijs is exclusief verzendkosten.


Afbeelding invoegen